Dagens stora middag



Pannbiffar
(ca 12 personer)

1800 gram
köttfärs, eller blandfärs
3 st gul lök(ar), skivad
3 st ägg
2,25 dl ströbröd
3 dl mjölk
3 nypa(or) muskotnöt, malen
salt och peppar


Löksky

6 st gul lök(ar), skivad
6 msk smör
2 msk socker
3 msk vetemjöl
9 dl vatten
3 tärning(ar) mörk oxbuljong
salt och peppar

Till servering

saltgurka

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.

2. Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.

3. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med nykokt potatis och saltgurka.

recept från Tasteline





ps. jag måste göra dubbel sats med sås. här går det åt

Kommentarer
Läs detta först tack:

- Jag vill inte ha reklam
- Jag vill inte ha spam
- Jag vet att jag har en "fin blogg"
- Jag gör alla mina designer helt själv
- Jag fotar med en Nikon D3000
- Ja, jag bor i Danmark.

Tack för att du repsekterar detta och kommentera gärna
Kärlek



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback