Dagens stora middag
Pannbiffar (ca 12 personer)
1800 gram köttfärs, eller blandfärs
3 st gul lök(ar), skivad
3 st ägg
2,25 dl ströbröd
3 dl mjölk
3 nypa(or) muskotnöt, malen
salt och peppar
Löksky
6 st gul lök(ar), skivad
6 msk smör
2 msk socker
3 msk vetemjöl
9 dl vatten
3 tärning(ar) mörk oxbuljong
salt och peppar
Till servering
saltgurka
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.
2. Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.
3. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med nykokt potatis och saltgurka.
recept från Tasteline
ps. jag måste göra dubbel sats med sås. här går det åt
Kommentarer
Trackback